Ana içeriğe atla

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, ortaya koyduğu vizyonla Mevlana programının ruhuna uygun bir şekilde bilgiyi yerelden evrensele geçiren, değer merkezli bilgi üretiminin öncelendiği araştırma ve uygulamalarıyla hem öğrenci hem de akademisyenlere değişim programları çerçevesinde kıymetli bir tecrübe sunmaktadır.
Mevlana Celaleddin Rumi’nin yaşadığı toprakların hemen yanı başında, bilgi üretiminin, felsefenin ve yazının doğduğu toprakların kesişiminde, Anadolu coğrafyasının tam ortasında bulunan ASBÜ, dünyanın çeşitli bölgelerinden gelen öğrencilere ve akademisyenlere, evrensel bilginin yanı sıra Türkiye merkezli tarih ve hayat tecrübesi aktarımı için araştırma ve geliştirmeye devam etmektedir.
Mevlana Koordinatörlüğü bu kapsamda hem üniversitemizden değişim programı çerçevesinde yurtdışındaki okullara gidecek olan öğrenci ve akademisyenlerimiz hem de yurtdışından okulumuza gelecek öğrenci ve akademisyenler için ilgili süreçleri düzenleyen, takip eden ve kolaylaştıran bir misyon üstlenmektedir. Bu kapsamda Mevlana değişim programının yürütümünden sorumlu birimdir.